PLAN WYDAWANIA ŻYWNOŚCI
PODPROGRAM 2020 – wydawanie żywności
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020
Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym – Podprogram 2020
PLAN WYDAWANIA ŻYWNOŚCI – PODPROGRAM 2020
Caritas Diecezji Sandomierskiej przy współpracy z Ośrodkami Pomocy Społecznej w Dwikozach, Iwaniskach, Sandomierzu, Samborcu i Koprzywnicy informuje, że w dniach od 28 stycznia 2021 roku do 16 lutego 2021 roku będzie wydawana żywność w ramach POPŻ 2014-2020
Podprogram 2020 – jest to pierwsza tura wydawania żywności w Podprogramie 2020.
Miejsce Odbioru Paczki żywnościowej:
Caritas Diecezji Sandomierskiej – ul. Trześniowska 13, 27-600 Sandomierz.
Plan wydawania:
Gmina Dwikozy – od 01 do 05 lutego 2021 roku (poniedziałek – piątek) – w godzinach od 8.00 – 14.00, podział według miejscowości;
- 01 luty 2021 roku (poniedziałek) – 8.00 – 14.00 – Dwikozy, Gierlachów, Bożydar;
- 02 luty 2021 roku (wtorek) – 8.00 – 14.00 – Szczytniki, Słupcza;
- 03 luty 2021 roku (środa) – 8.00 – 14.00 – Mściów, Nowy Kamień;
- 04 luty 2021 roku (czwartek) – 8.00 – 14.00 – Rzeczyca Mokra, Rzeczyca Sucha, Winiary, Winiarki, Kępa Chwałowska, Nowy Garbów, Stary Garbów, Buczek;
- 05 luty 2021 roku (piątek) – 8.00 – 14.00 – Góry Wysokie, Stare Kichary, Nowe Kichary, Gałkowice, Romanówka, Czerwin;
Jeśli ktoś z Gminy Dwikozy nie może odebrać żywności w danym dniu jest proszony o odbiór w terminie do dnia 16 lutego 2021 roku, od poniedziałku do piątku, w godzinach od 8.00 do 14.00.
Ważne Informacje: Po odbiór żywności należy zgłosić się osobiście z dowodem osobistym lub innym dokumentem tożsamości. (Odbiera ta osoba, na którą zostało wystawione skierowanie przez OPS.) Jeżeli ktoś nie może odebrać osobiście żywności może upoważnić inną osobę. Osoba ta musi mieć przy sobie: swój dowód osobisty, dowód osobisty osoby, za którą odbiera żywność i upoważnienie podpisane przez tą osobę.
W I turze wydawania żywności będą wydawane następujące produkty (ilości na 1 osobę):
- groszek z marchewką – 4 sztuki;
- koncentrat pomidorowy – 5 sztuk;
- powidła śliwkowe – 3 sztuki;
- makaron jajeczny świderki – 6 sztuk;
- mleko UHT – 4 sztuki;
- ser podpuszczkowy dojrzewający – 4 sztuki;
- szynka drobiowa – 4 sztuki;
- szynka wieprzowa mielona – 4 sztuki;
- pasztet drobiowy – 2 sztuki;
- olej rzepakowy – 2 sztuki;