Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 – PODPROGRAM 2021 – PLAN WYDAWANIA ŻYWNOŚCI

PODPROGRAM 2021 – wydawanie żywności – I TURA
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020
Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym – Podprogram 2021
PLAN WYDAWANIA ŻYWNOŚCI – PODPROGRAM 2021

Caritas Diecezji Sandomierskiej przy współpracy z Ośrodkami Pomocy Społecznej
w Dwikozach, Iwaniskach, Sandomierzu, Samborcu, Koprzywnicy, Obrazowie, Lipniku, Osieku i Grębowie
informuje, że w dniach od 21 marca 2022 roku do 8 kwietnia 2022 roku
będzie wydawana żywność w ramach POPŻ 2014-2020 – Podprogram 2021 – jest to I tura wydawania w Podprogramie 2021.

Miejsce Odbioru Paczki żywnościowej: Caritas Diecezji Sandomierskiej – ul. Trześniowska 13, 27-600 Sandomierz.

Plan wydawania:

Gmina Dwikozy – od 21 do 25 marca 2022 roku (poniedziałek – piątek) – w godzinach od 8.00 – 14.00, podział według miejscowości;

►21 marzec 2022 roku (poniedziałek) – 8.00 – 14.00 – Dwikozy, Gierlachów, Bożydar;

►22 marzec 2022 roku (wtorek) – 8.00 – 14.00 – Szczytniki, Słupcza;

►23 marzec 2022 roku (środa) – 8.00 – 14.00 – Mściów, Nowy Kamień;

►24 marzec 2022 roku (czwartek) – 8.00 – 14.00 – Rzeczyca Mokra, Rzeczyca Sucha, Winiary, Winiarki, Kępa Chwałowska, Nowy Garbów, Stary Garbów, Buczek;

►25 marzec 2022 roku (piątek) – 8.00 – 14.00 – Góry Wysokie, Stare Kichary, Nowe Kichary, Gałkowice, Romanówka, Czerwin;

Jeśli ktoś z Gminy Dwikozy nie może odebrać żywności w danym dniu jest proszony o odbiór w terminie do dnia 08 kwietnia 2022 roku, od poniedziałku do piątku, w godzinach od 8.00 do 14.00.

Ważne Informacje: Po odbiór żywności należy zgłosić się osobiście z dowodem osobistym lub innym dokumentem tożsamości. (Odbiera ta osoba, na którą zostało wystawione skierowanie przez OPS.) Jeżeli ktoś nie może odebrać osobiście żywności może upoważnić inną osobę. Osoba ta musi mieć przy sobie: swój dowód osobisty, dowód osobisty osoby, za którą odbiera żywność i upoważnienie podpisane przez tą osobę.

W I turze wydawania żywności będą wydawane następujące produkty (ilości na 1 osobę):

1) groszek z marchewką – 8 sztuk;

2) powidła śliwkowe – 5 sztuk;

3) szynka wieprzowa mielona – 4 sztuki;

4) szynka drobiowa – 6 sztuk;

5) filet z makreli w oleju – 5 sztuk;

6) koncentrat pomidorowy – 7 szt.;

Translate »
Skip to content